Хуманитарна акција „Мали-велики у љубави”

У четвртак, 28. априла 2022. године, поделом пакетића у Школи за основно и средње образовање са домом „Вук Караџићˮ и у Дому за децу и омладину „Мирослав Антић-Микаˮ у Сомбору, завршена је добротворна акција „Мали-велики у љубавиˮ коју сваке године поводом најрадоснијег празника – Васкрса, организује Српска православна Црквена општина сомборска. У име Црквене општине сомборске, пакетиће су поделили протонамесник Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, презвитер Александар Шарчански и ђакон Александар Верић.

Хуманитарна акција „Мали-велики у љубави” се од 2013. године организује по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја и представља заједничко дело ученика веронауке и вероучитеља из сомборског архијерејског намесништва. Вероучитељи у својим школама организују сакупљање помоћи, а деца, колико су у могућности сведоче љубав према другима даривајући: слаткише, слане производе, школски прибор и средства за личну хигијену. Веома често деца напишу и по коју поруку од срца, дарују своје играчке, одећу и друго. Све сакупљено се распоређује у пакете и дели са љубављу.

Ове године у акцији је учествовало четрнаест школа, највише до сада, и рекордан број ученика, те су ове године први пут пакетићи подељени и деци која похађају верску наставу у Основној школи „Киш Ференцˮ у Телечкој, Савезу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије у Сомбору, Удружењу  деце са аутизмом „Маслачакˮ у Сомбору и Удружењу доброчинитеља „Мали Принцˮ у Апатину.

У акцији је подељено 220 пакетића. Жеља је да се акција сваке године прошири на што већи број школа и ученика и да пажњом и љубављу обрадује децу која су потребита за време Васкрса. 

[carousel_slide id=’46796′]
Print Friendly, PDF & Email