Освећење темељâ новог парохијског дома у Вилову

У суботу, 30. јуна / 13. јула 2024. године, на празник Сабора светих апостола, у порти храма Светог краља Стефана Дечанског у Вилову, извршен је чин освећења темељâ будућег парохијског дома. Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита бачког господина др Иринеја, чином освећења је началствовао протонамесник Перо Анђелић, архијерејски намесник жабаљски, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке. Чину освећења присуствовали су представници Општине Тител и Месне заједнице Вилово.

После чина освећења темељâ, сабраном верном народу се обратио прота Перо који је пренео поздрав и благослов Високопреосвећеног Митрополита бачког упућен пароху, часницима Црквеноопштинског управног одбора и верном народу Вилова, а потом је произнео надахнуту беседу о значају труда и делања за сваког хришћанина. Сабранима се обратио и протонамесник Стојан Марић, парох лочки и виловски, који је заблагодарио Високопреосвећеном владици Иринеју на указаној части и благослову за делања која се спроводе у парохијама у Локу и Вилову и захвалио је приложницима и верном народу на молитвеном учешћу у овом великом догађају.

Темељи новог парохијског дома направљени су трудом и трошком породице Бојанић из Вилова, којој је Црквена општина виловска, као и осталим дародавцима и приложницима, доделила захвалнице.

Print Friendly, PDF & Email