Поклоничко путовање верникâ из Каћа и Мошорина

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије бачке „Светињама у походеˮ, у периоду од 25. јуна до 29. јуна 2024. године, верници из Мошорина и Каћа посетили су светиње Грчке Православне Цркве.

Предвођени презвитерима Срђаном Јанковићем, парохом мошоринским, и Леом Малешевићем, парохом каћким, верници су у среду ујутро, 26. јуна, стигли у Солун где су посетили храм Светог великомученика Димитрија и поклонили се његовим моштима, а потом су посетили српско војничко гробље на Зејтинлику. У четвртак, 27. јуна, посетили су манастир Пандократор и манастир Светог Јефрема, а потом су стигли на острво Егину где су посетили манастир Свете Екатарине и манастир Светог Нектарија Егинског где су и коначили. У петак, 28. јуна, присуствовали су светој Литургији у манастиру Светог Нектарија, где се велики број верника причестио. После целивања његових светих моштију наставили су пут, а у наставку путовања посетили су манастир Светог Порфирија Кавсокаливита. Потом су стигли на острво Евију, где су у месту Неа Прокопија посетили цркву Светог Јована Руса и поклонили се његовим светим моштима. У суботу, 29. јуна, после одласка са Евије, посетили су Метеоре, где су обишли манастир Велики Метеор, после чега су кренули пут Србије.

Верници су се са овог путовања вратили својим домовима препуни утисака, духовно укрепљени и надахнути лепотом светиња које су посетили.

Print Friendly, PDF & Email