Гостовање Црквеног хора из Сомбора на Космају

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, а на позив хора „Неумеˮ Центра за културу Сопот, у суботу и недељу, 15. и 16. јуна 2024. године, Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јеленаˮ из Сомбора којим диригује Милан Радишић, учествовао је на манифестацији „Сусрет хороваˮ у Сопоту.  

Првог дана манифестације, хор се представио публици извођењем световних и духовних композиција на платоу испред Центра за културу Сопот. Поред Црквеног хора из Сомбора, наступали су и хор „Неумеˮ Центра са културу Сопот којим диригује Татјана Ристић и хор „Београдски евергрин сингерсˮ из Београда којим диригује Ђорђе Перовић.

У недељу, 16. јуна, Црквени хор је појао на светој Литургији у Светоархангелском манастиру Тресије на Космају. На крају свете Литургије, јеромонах Серафим, игуман манастира, захвалио је члановима хора на посети и учешћу у светој Литургији. После свете Литургије, у трпезарији манастира је приређена трпеза љубави коју су заједно организовали домаћини  манифестације и манастир Тресије. Црквени хор је посетио и Музеј Првог српског устанка на Орашцу, те Спомен-костурницу на Белом Камену на Космају где се одржао одлучујући бој у Колубарској бици крајем 1914. године. На овом месту хор је отпојао неколико духовних песама у славу палим борцима.

Print Friendly, PDF & Email