Васкршњи квиз у Жабљу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у суботу, 18. маја 2024. године, у Основној школи „Милош Црњанскиˮ у Жабљу је одржан васкршњи квиз ученика трећег разреда из дванаест основних школа на територији архијерејског намесништва жабаљског.

Сви учесници квиза су присуствовали светој Литургији у Светониколајевском храму у Жабљу, на којој је началствовао протојереј Никола Темеринац, настојатељ храма, уз саслужење ђакона Стевана Јањина, сабрата наведеног храма. Ученици и вероучитељи су се причестили, а прота Никола је одржао поучну беседу о значају и величини Празника над празницима.

После неизвесне и занимљиве борбе победили су ученици Основне школе „Светозар Милетићˮ из Титела, а друго место, са истим бројем бодова, поделили су ученици Основне школе „Исидора Секулићˮ из Шајкаша и Основне школе „Жарко Зрењанинˮ из Госпођинаца. Сви учесници су даривани пригодним поклонима и даровима. Програм квиза су осмислили вероучитељи из Жабља, ђакон Стеван Јањин, Бранко Шокић и Станислава Темеринац, која је и водила квиз. По завршетку такмичења коме циљ није био борба и победа већ заједничарење и дружење, сви учесници и гледаоци разишли су се пунијих срцâ и са осмехом на лицу, поздрављајући једни друге најрадоснијим поздравом: Христос воскресе!

Print Friendly, PDF & Email