Увoђење у дужност новог пароха у Ветернику

У Средопосну недељу, 1/14. априла 2024. године, у храму Преподобног Симеона Мироточивог у Ветернику, вечерње је служио протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први.

По завршетку вечерњег богослужења прота Миодраг је сабраном верном народу прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којима се протојереј-ставрофор Дојчин Стојановић поставља за пароха новоформиране парохије при храму Преподобног Симеона Мироточивог у Ветернику, а ђакон Дамјан Љујић поставља за парохијског ђакона при храму Светих цара Константина и царице Јелене у новосадском насељу Грбавица.

После прочитаних одлука, архијерејски намесник новосадски први се обратио свештенству и сабраном народу и истакао да су одлуке Епископа бачког у служби изграђивања Цркве и унапређења црквеног живота, сведочанство да је литургијски живот у Ветернику на високом нивоу, о чему сведочи и чињеница да ће, са благословом надлежног архијереја, ускоро почети изградња новог храма у Ветернику. Прота Миодраг је потом сабранима представио новог пароха и замолио верни народ да га приме са љубављу. Ђакону Дамјану је пожелео да своје служење настави са истом ревношћу. Сабранима се обратио и протојереј-ставрофор Дојчин Стојановић, изражавајући своју молитвену благодарност Троједином Господу који га је удостојио свештеног служења, док је Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину Иринеју заблагодарио на очинској љубави и указаној части да своје пастирско служење настави при велелепном храму у Ветернику. Ђакон Дамјан Љујић је изразио благодарност свештенству и верном народу Светосимеоновског храма. Протојереј Предраг Билић, настојатељ Светосимеоновског храма, упутио је речи добродошлице проти Дојчину, а ђакону Дамјану је пожелео да и убудуће предано и са љубављу служи Господу и Цркви Његовој.

Print Friendly, PDF & Email