Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке

У суботу, 16. марта 2024. године, одржана је редовна годишња седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке.

После јутарњег богослужења и свете Литургије у Саборном храму у Новом Саду, поводом одржавања заједничке седнице Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке, Епископ мохачки г. Дамаскин, викар Епископа бачког, служио је чин призива Светога Духа, уз саслужење свих архијерејских намесника Епархије бачке, у присуству осталих чланова наведених епархијских тела.

После одслуженог чина призива Светог Духа, присутнима у Саборном храму се обратио Преосвећени владика Дамаскин, који је рекао: „Часно свештенство, уважени часници црквено-административних тела Епархије бачке који сте изабрани по благослову и по предлогу ваших свештеника из богољубивог нашег народа, драга браћо и сестре! Сабрали смо се данас под сводовима овога светога храма по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина Иринеја, нашег архипастира и духовнога оца, на редовно заседање Епархијскога управнога одбора и Епархијскога савета, црквено-административних тела Епархије бачке. Као што сте чули у данашњем молитвеном чину, помолили смо се Богу да нам пошаље Духа мудрости и разума, Духа побожности и страха Божјега, Духа милосрђа и љубави, наравно, да нам дâ снаге да наш рад који данас треба да учинимо буде на славу Божју, а на корист Епархије бачке, наше свете Православне Цркве Српске, нашег богољубивога вернога народа и наше отаџбине. На многаја и благаја љета!ˮ

Радни део седнице Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије бачке одржан је у свечаној дворани Црквене општине новосадске. На седници су размотрени сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији бачкој. Анализирани су извештаји о делатностима свих епархијских установа Епархије бачке.

На крају заседања, Епископ мохачки г. Дамаскин је, у име Преосвећеног Епископа бачког г. Иринеја и у своје име, заблагодарио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу одговорне службе.

Print Friendly, PDF & Email