Одржано предавање у Ветернику

У суботу, 24. фебруара 2024. године, у храму Преподобног Симеона Мироточивог у Ветернику, предавање на тему „Православље и младиˮ  одржао је протојереј-ставрофор др Милош Весин.

Предавач је говорио о значају васпитања у Цркви које је неодвојиво од угледања на светитељске примере. Прота Милош је говорио и о изазовима са којима се суочавају млади, указујући да је једино исправно превазилажење одређених слабости, девијација и тешкоћа могуће у Цркви и богатом богослужбено-подвижничком животу чланова Цркве.  

Сабране је на крају предавања поздравио протојереј Предраг Билић, настојатељ храма, који је изразио искрену благодарност свештенству и верном народу на активном учешћу у Светосимеоновским данима, посебно нагласивши да велики број сабраних под сводовима ветерничког храма сведочи о потреби за катихезом и сабрањима која су у служби поуке. Овим предавањем су завршени Светосимеоновски дани које, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, организује Црквена општина у Ветернику, у сусрет престоном празнику храма Преподобног Симеона Мироточивог.

Print Friendly, PDF & Email