Молитвени испраћај Софије Ињац

Заупокојном Литургијом којом смо се опростили од сестре Софије Ињац, главног и одговорног уредника интернет-портала и часописа „ЧУДОˮ началствовао је протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, уз саслужење протојереја-ставрофора Илије Прола, протојереј Миленка Поповића, јереја др Угрина Поповића и ђакона Немање Пантића, а уз молитвено присуство Епископа топличког г. Петра (Богдановића), викара Његове Светости, протојереја Владана Симића, протојереја Благоја Катића, протојереја Дарка Јелића, протонамесника Лазара Мајсторовића и јереја Стефана Тубића.

После Литургије служено је опело, којим је началствовао владика Петар, преневши саучешће породици у име Његове Светости Патријарха српског др Порфирија, као и Епископа бачког др Иринеја, чијим благословом је и началствовао опелом, нагласивши битност службе људи који су дискретни у истицању битности посла који обављају за Цркву, а битност тог посла јесте велика. Софија Ињац је била једна од тих тихих хришћана који нису махали својим подвизима пред очима света, али су својим примером ширили благу вест Јеванђеља међу својим сународницима, својим суграђанима, међу свима са којима су долазили у контакт.

Поворка туге је испратила Софију до капеле на гробљу у Темерину, где је, после помена, прота Бранко Ћурчин изразио саучешће породици у име Његовог Преосвештенства Епископа  бачког др Иринеја, присетивши се радосног карактера Софије Ињац, која би сваку своју патњу обраћала у радост својом  чистом вером у Христа Исуса. Последњи поздрав био је тропар Васкрса: „Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова.ˮ

Извор:  https://www.cudo.rs

Print Friendly, PDF & Email