Светосавске академије у Епархији бачкој

Суботица – У петак, 26. јануара 2024. године, у навечерје празника Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, у Српском културном центру „Свети Саваˮ, у свечаној дворани Задужбине Душана Радића у Суботици, одржана је Светосавска академија.

У присуству верног народа, чин благосиљања славских дарова извршио је протојереј Драган Стокин, парох суботички, уз саслужење протонамесника Милоша Петровића, настојатеља суботичког Световазнесенског храма, протојереја Гордана Увалића, пароха александровачког, и ђакона Срђана Пантелића. У програму свечане академије учествовали су чланови Дечјег црквеног хора ,,Емануилˮ, ученици одсека за традиционално певање Музичке школе, као и ученици Гимназије „Светозар Марковићˮ у Суботици. Кумство за наредну годину преузео је Предраг Булатовић из Суботице. Свечаном академијом је уједно завршена и овогодишња Светосавска недеља у Суботици, која је и ове године сабрала бројне посетиоце на књижевним, музичким и духовним садржајима.

Бачкa Паланка – У петак, 26. јануара 2024. године, у дворани градског биоскопа у Бачкој Паланци, у организацији Црквене општине бачкопаланачке, одржана је свечана академија поводом празника Светитеља Саве, првог архиепископа и просветитеља српског. Светосавску беседу је произнео протојереј Славко Стојисављевић, парох при храму Рођења Светог Јована Крститеља у Бачкој Паланци. У програму академије су учествовали ученици бачкопаланачких средњих школа, као и ученици и наставници Школе за основно музичко образовање „Стеван Христић“ из Бачке Паланке.

Print Friendly, PDF & Email