Одржана седница Организационог одбора за обележавање годишњице Новосадске рације

У уторак, 16. јануара, у свечаној дворани Црквене општине новосадске, одржана је седница Организационог одбора за обележавање годишњице Новосадске рације.

У раду седнице су учествовали: г. Мирослав Илић, председник Одбора, чланови Одбора протојереј Владан Симић, секретар Епархије бачке, господин Мирко Штарк, председник Јеврејске општине Нови Сад, и госпођа Биљана Радованов, секретар Oдбора. Учешће у седници узели су и г. Петар Ђурђев, директор Историјског архива Града Новог Сада, госпођа Сунчица Марковић из Културног центра Новог Сада, г. Тодор Брзак из Информативне службе Града Новог Сада и г. Гажа Павел из Радио-телевизије Војводине.

На седници је усвојен програм обележавања осамдесет и друге годишњице Погрома у Новосадској рацији, који ће бити одржан у уторак, 23. јануара, на Кеју жртава Рације, са почетком у 12:00 часова.

Конференција за медије поводом овогодишњег програма обележавања годишњице Погрома у Новосадској рацији биће одржана у Градској кући у петак, 19. јануара, са почетком у 12:00 часова.

Print Friendly, PDF & Email