Празник Светог Нектарија Егинског прослављен у Суботици

На празник Светог Нектарија Егинског, у среду, 9/22. новембра 2023. године, прослављена је храмовна слава храма Светог Нектарија Егинског, који је у изградњи, а налази се у суботичком насељу Прозивка. У присуству многобројног верног народа, светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Мирко Шипка, умировљени свештеник, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке.

После прочитаног јеванђелског зачала, протонамесник Милош Петровић, настојатељ Световазнесенског храма у Суботици, присутнима је упутио поучну беседу, наводећи примере из живота светог Нектарија Егинског, са поруком да православни хришћани треба да се угледају на живот овог великог Божјег угодника.

Присутним свештенослужитељима и верном народу речи захвалности упутио је презвитер Вељко Васиљев, архијерејски намесник суботички, који је изразио жељу да храм Светог Нектарија Егинског и убудуће буде место сабирања верног народа. По заамвоној молитви, извршен је чин благосиљања славских дарова, које су принели Милосав и Вукашин Минић из Суботице, а залог кумства за следећу годину преузела је Снежана Бенке из Суботице.

Print Friendly, PDF & Email