Храмовна слава у Сенти

Прослава празника Сабора светога архангела Михаила и осталих небеских сила бестелесних, који је храмовна слава у Сенти, отпочела је празничним бденијем које је служио протонамесник Далибор Зарић, парох сенћански, уз саслужење парохијског ђакона Милоша Радмиловића.

На дан храмовне славе, у уторак, 8/21. новембра 2023. године, светом Литургијом је началствовао презвитер Вељко Васиљев, архијерејски намесник суботички, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После прочитаног јеванђелског одељка, отац Вељко је поучио све присутне о значају празника и неопходности да свој живот усаглашавамо са вољом Божјом.

Вечерњим богослужењем је началствовао презвитер Бошко Симић, парох хоргошки, уз саслужење свештенства Епархије бачке. Презвитер Дарко Ивковић, парох пачирски, надахнутим речима је поздравио све присутне, честитајући храмовну славу и упутивши поучне речи у којима је истакао да се у свакодневном животу трудимо и управљамо по мерилима љубави, а да нас анђелске силе чувају и крепе на путу спасења. Овогодишњи кумови, породица Радоја Божовића из Сенте, предали су залог кумства за следећу годину породици Драгана Миљковића из Сенте.

Print Friendly, PDF & Email