За радост живота

Са благословом Епископа бачког г. Иринеја, у петак, 7/20. октобра  2023. године, на свештени спомен светих мученика Сергија и Вакха, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“ даривала је пакетиће деци која се лече и опорављају на Клиници за дечју рехабилитацију Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, са молитвеним жељама за што скорије оздрављење.

У амфитеатру Института пакетиће су преузели професор др Јелена Антић, директор Института, др Андреја Ђуретић, особа задужена за односе са јавношћу, Снежана Тркуља, главна сестра Клинике за дечју хирургију, Славица Секулић, главна сестра Клинике за дечју рехабилитацију, и Јасмина Цветковић, главни санитарни техничар  Института.

 У име Добротворне установе дарове љубави и подршке оболелој деци и њиховим родитељима су уручили протојереј Бранислав Мркић, настојатељ капеле Светог апостола Луке при Клиничком центру Војводине, и протонамесник Лазар Мајсторовић, управник Добротворне установе Епархије бачке. Директор Института др Јелена Антић је Добротворној установи уручила захвалницу за гест љубави и пажње према оболелој деци која се лече и бораве на Институту.

У припреми пакетића учествовале су сестре из Кола српских сестара Епархије бачке и ученици Основне школе „Душан Радовић“ из Новог Сада. Ова акција је део делатности Добротворне установе у оквиру пројекта „Добротољубље“, који се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Протонамесник Лазар Мајсторовић

Print Friendly, PDF & Email