У Србобрану одржанo добротворнo вече

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у суботу, 23. септембра 2023. године, у дворани Светосавског дома при Светобогојављенском храму у Србобрану, одржана је добротворна вечера.

Вечери је претходило вечерње богослужење у Светобогојављенском храму, које су служили србобрански пароси и ђакон. На почетку вечере, презвитер Србољуб Срдић, настојатељ Светобогојављенског храма, присутне је упознао са извршеним и планираним пројектима Црквене општине србобранске. Добротворној вечери су присуствовали: протојереј Владислав Пајић, архијерејски намесник бечејски, г. Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, г. Радивој Парошки, заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, угледни привредници и парохијани Србобрана. Током вечере, пригодни програм састављен од народних песама, извели су млади чланови Културно-уметничког друштва „Стеван Владислав Каћански – Бардˮ из Србобрана.

На добротворној вечери су прикупљена одређена новчана средства, а очекују се додатна средства која ће омогућити успешан завршетак радова на кровној конструкцији Светобогојављенског храма у Србобрану.

Print Friendly, PDF & Email