Хор из Никшића у посети Епархији бачкој

Са благословом Епископа бачког г. Иринеја, чланови хора Преподобне матере Ангелине из Никшића походили су 13. августа 2023. године светиње Епархије бачке.

Предвођени својим уметничким руководиоцем професoром Аном Бојић и катихетом Браниславом Илићем, чланови хора су посетили Светоархангелски манастир у Ковиљу. Љубављу манастирске братије гости су имали прилику да посете манастирски комплекс и упознају се са послушањима и монашким животом и подвигом.

Манастир Васкрсења Христова на Сунчаном брегу у Каћу надомак Новог Сада оставио је велики утисак на поклонике из Никшића. Чланови хора су имали благослов и прилику да посете храм Васкрсења Христова, као и параклис посвећен Рођењу Пресвете Богородице. Поред тога, имали су прилику да се у манастирској радионици упознају са израдом мозаика. У послеподневним часовима поклоници су посетили Саборни храм у Новом Саду и поклонили се моштима светог Иринеја епископа бачког, исповедника вере, и светих мученика бачких.

Професор Ана Бојић је у име свих чланова хора заблагодарила Епископу бачком Иринеју на очинској љубави и указаном гостопримству, присећајући се чињенице да је Епископ бачки својевремено свој драгоцени печат оставио у манастиру Острогу, као професор монашке школе.

Катихета Бранислав Илић

Print Friendly, PDF & Email