У Суботици одржан концерт Московског синодалног хора

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у оквиру манифестације Дани руске духовне културе у Србији, у Великој већници Градске куће у Суботици, у петак, 28. јула 2023. године, одржан је концерт Московског синодалног хора, под уметничким руководством заслужног руског уметника Алексеја Пузакова и диригента Михаила Котелникова.

Протонамесник Илија Анђелић, парох суботички, секретар Црквене општине суботичке и председник Црквеног хора ,,Свети Роман Мелодˮ, на почетку концерта је пожелео срдачну добродошлицу гостима из Москве и свима присутнима. Отац Илија је истакао да је велика част што у години великог јубилеја – триста година од изградње Световазнесенског храма, Суботица има част да угости чланове Московског синодалног хора, који је недавно прославио свој велики јубилеј, триста година постојања.

Московски синодални хор основан је 1721. године и у овом дугом временском периоду хор је имао част да изводи композиције које су писали многи руски композитори, међу којима и велики руски композитор Петар Иљич Чајковски. Најстарији духовни хор Русије се суботичкој публици представио духовним композицијама, као и народним руским песмама.

Print Friendly, PDF & Email