Одржано предавање у Србобрану

У понедељак, 10. јула 2023. године, у храму Богојављења Господњег у Србобрану, вечерњим богослужењем је началствовао протојереј-ставрофор Дојчин Стојановић, парох сиришки, уз саслужење свештенства Епархије бачке.

После вечерњег богослужења, у дворани Малог позоришта у Србобрану, предавање на тему „Погром у Бачкој – свети мученици бачкиˮ одржао је протојереј Владан Симић, секретар Епархије бачке. Чланови дечјег црквеног хора „Свети Василије Острошки“ из Сирига, којим диригује госпођа Невена Шкрбић, отпевали су неколико песама пред почетак и на крају предавања. Предавању су присуствовали г. Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и г. Дејан Корцеба, директор Дома културе Србобран. Презвитер Србољуб Срдић, настојатељ Светобогојављенског храма у Србобрану, захвалио је протојереју Владану Симићу и члановима дечјег црквеног хора у Сиригу и најавио распоред богослужења за Петровдан, заветну славу Светобогојављенског храма у Србобрану.

Предавање о Погрому у Бачкој одржано је у склопу Петровданских свечаности, манифестације коју је организовала Црквена општина у Србобрану у периоду од 8. до 12. јула 2023. године, уз финансијску помоћ и подршку Дома културе Србобран и Општине Србобран.

Print Friendly, PDF & Email