Храмовна слава у Црвенки

У среду, 27. априла / 10. маја 2023. године, житељи Црвенкe прославили су своју храмовну славу – празник Спаљивања моштију Светог Саве.

Светом Литургијом на дан празника началствовао је протојереј Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После  прочитаног јеванђелског одељка, прота Саво се обратио сабраном народу. У беседи се осврнуо на празник Преполовљења који је ове године прослављен истог дана као и престони празник храма у Црвенки, али и на актуелне догађаје са којима се суочавају хришћани: „Живећи крстоваскрсном жртвом, схватамо да је онај човек који почива на стубу покајања и чија душа живи животом праштања и силом љубави, бива са Богочовеком већ овде и сада, те је назначена за сву вечност. Личност Светога Саве је прожета силом непрестанога и нераскидивог служења људима и то се назива Завет Светог Савеˮ, истакао је у беседи прота Саво.

По заамвоној молитви извршен је трократни опход око храма, као и чин благосиљања славских дарова, уз речи благодарности овогодишњем куму Ивици Кичићу. Залог кумства за следећу годину преузела су браћа Милан и Бранко Шушиловић.

Print Friendly, PDF & Email