Васкршња трпеза у Народној кухињи Епархије бачке

На дан празновања Васкрсења Христовог, најрадоснијег хришћанског празника, у недељу, 16. априла 2023. године, Народна кухиња Епархије бачке је у својим просторијама приредила васкршњи ручак за своје кориснике, бескућнике и све потребите при храму Вазнесења Господњег на Клиси у Новом Саду.

Васкршњу трпезу је благословио протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ храма Вазнесења Господњег на Клиси, и том приликом честитао окупљенима празник Васкрсења Христовог, рекавши да се радујемо и да се молимо Христу Распетом и Васкрслом, како би своје животно бреме носили достојанствено и благословено и на тај начин на делу посведочили своју веру. У припреми васкршњег ручка учешће су узеле и парохијанке при храму Вазнесења Господњег. Корисницима Народне кухиње којима се редовно доставља оброк је такође достављен васкршњи ручак.

У Народној кухињи Епархије бачке до сада је подељено преко 105 хиљада оброка, а тренутно се храни 152 корисника. Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић”  захваљује свим добротворима и приложницима из земље и расејања који помажу рад народне кухиње, уз молитвене жеље да им Васкрсли Христос подари изобиље добара небеских и земаљских.

Протонамесник Лазар Мајсторовић

Print Friendly, PDF & Email