Прослављена храмовна слава параклиса у Футогу

На празник Благовести, 25. марта / 7. априла 2023. године, у Футогу је прослављен престони празник параклиса при футошком храму. Свечано бденије уочи празника служио је протојереј  Жељко Тешић, настојатељ храма и парох футошки. На сâм дан празника свету Литургију је служио протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски, уз саслужење свештенства Епархије бачке. Честитавши славу параклиса, прота Миодраг је у свом обраћању присутнима нагласио како је у Предању Цркве празник Благовести означен као почетак нашега спасења. У свом пастирском слову прота Миодраг је такође истакао значај примера послушности Богу Пресвете Богородице, којој и ми треба да следујемо како бисмо били истински хришћани на речи и делу, а не само по имену.

После заамвоне молитве прота Миодраг је благословио славске дарове, које су ове године принели чланови породице Спремо. Кумовски залог за следећу годину преузела је породица Мамлић.

По завршетку литургијског сабрања, протојереј Жељко Тешић, настојатељ футошког храма, заблагодарио је архијерејском намеснику и осталим свештеницима на љубави коју су показали својим присуством на овом празничном сабрању.

Print Friendly, PDF & Email