У Силбашу прослављен празник Преноса моштију светог Јована Златоуста

У четвртак, 27. јануара / 9. фебруара 2023. године, у Силбашу је прослављен празник Преноса моштију светога Јована Златоуста. Престони празник храма у Силбашу је 13/26. новембра, када се такође прославља свети Јован Златоуст.

Бденије уочи празника служио је јереј Милан Цирар, парох деспотовачки, уз саслужење јереја Миладина Божиловића, пароха гајдобранског. Благољепију бденија својим појањем су допринели појци из Новог Сада, Деспотова, Гајдобре и Силбаша.

На дан празновања храмовне преславе, на светој Литургији началствовао је протојереј Предраг Милутин, парох бачкопаланачки, уз саслужење свештенства Епархије бачке. На светој Литургији су појали новосадски ђакони Александар Билић и Владо Поповић, Женско певачко друштво и Дечји хор Црквене општине силбашке. Беседећи по прочитаном јеванђелском зачалу, отац Предраг је поучио присутне о животу светога Јована Златоуста и нагласио да се морамо угледати на његово непоколебиво трпљење и поверење у Господа.

После заамвоне молитве извршен је чин благосиљања славских дарова, а по отпусту је уприличено послужење у Светосавском дому.

Print Friendly, PDF & Email