Свечано отворена Светосавска недеља у Суботици

У суботу, 21. јануара 2023. године, у Српском културном центру „Свети Саваˮ у Суботици, у свечаној дворани Задужбине Душана Радића, свечано је отворена тридесет и прва Светосавска недеља.

На самом почетку свечаности, присутнима се обратио г. Срђан Самарџић, члан Градског већа. Отварајући овогодишњу Светосавску недељу, протојереј Душан Ђукић, архијерејски намесник суботички, пренео је благослов Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја и у свом обраћању истакао жељу да се у овим данима, када се налазимо на прагу великог празника Светога Саве, „духовно напајамо и обогатимо, а да лик Светога Саве буде увек испред нас и да нам он буде узор и путовођа на путу којим треба да идемо.ˮ

Уз појање хора Српског културног центра „Свети Саваˮ, под вођством професора Немање Мандарића, уприличена је и изложба слика академског сликара Предрага Пеђе Милошевића под називом „Бескрајна потрагаˮ. О аутору и поставци слика говорио је г. Миле Тасић, члан Управног одбора Српског културног центра „Свети Саваˮ.

Циљ овогодишње Светосавске недеље, која ће у наредним данима обухватити различите историјске, књижевне, духовне и музичке садржаје, јесте да афирмише српску духовност и културу, да шири и штити најзначајније вредности наше историје, традиције и стваралаштва.

Print Friendly, PDF & Email