Божићнa трпеза у Народној кухињи Епархије бачке

На дан празновања најрадоснијег хришћанског празника Рођења Христовог, у суботу, 25. децембра / 7. јануара 2023. године, Народна кухиња Епархије бачке је у својим просторијама приредила божићну трпезу за кориснике народне кухиње, бескућнике и све потребите који су се за време трпезе нашли поред храма Вазнесења Господњег на Клиси у Новом Саду.

Божићну трпезу је благословио протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ храма Вазнесења Господњег на Клиси, и том приликом честитао сабранима празник Рођења Христовог, уз молитвене жеље да се Рођењем Богомладенца Христа у нама роди све оно што је честито и благословено, како би достојанствено носили своје животно бреме и да попут анђелâ кроз све дане живота нашега кличемо: Слава Богу на висини, а на земљи мир, међу људима добра воља!

У припреми божићне трпезе учешће су узеле и парохијанке при храму Вазнесења Господњег. Корисницима Народне кухиње којима се редовно доставља оброк је такође достављен божићни ручак.

Народна кухиња Епархије бачке основана је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, а почела је са радом 9. новембра 2020. године. У Народној кухињи Епархије бачке до сада је подељено преко 72 хиљада оброка, а тренутно има око 150 корисника.

Добротворна установа Епархије бачке захваљује свим добротворима и приложницима из земље и расејања за њихову несебичну љубав и подршку за успешан и благословен рад Народне кухиње, уз молитвене жеље да им Богомладенац Христос подари изобиље небеских и земаљских добара.

Print Friendly, PDF & Email