Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Чедомир Чалић

У суботу, 31. децембра 2022. године, у преподневним часовима, у Клиничком центру у Новом Саду, после дуге и тешке болести, уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Чедомир Чалић, умировљени парох новосадски.

Светлост дана Господњег угледао је 22. фебруара 1951. године у Бачу. Од своје дванаесте године борави у манастиру Бођанима, под будним оком блажене успомене епископа Лукијана. Богословско образовање започиње у Богословији Света Три Јерарха у манастиру Крки, а завршава у Богословији Светог Арсенија у Сремским Карловцима. По завршетку Богословије, на Филозофском факултету у Новом Саду завршава студије историје.

Руком блаженопочившег епископа бачког Никанора 1980. године прима ђаконски чин, а исте године је рукоположен у чин презвитера и бива постављен за пароха при Светониколајевком храму у Каћу. Потом службује у Сомбору, као парох у Светогеоргијевском храму, а од 1991. године постаје парох у Новом Саду. Као парох на Телепу, започиње градњу велелепног храма Светих Кирила и Методија, у ком службује до 2016. године, када одлази у мировину.

Заупокојна Литургија поводом упокојења новопрестављеног протојереја-ставрофора Чедомира Чалића биће служена у уторак, 3. јануара 2023. године, у храму Светих Кирила и Методија у Новом Саду, са почетком у 9:00 часова, а у 12:00 часова биће служено опело у наведеном храму. Тело блаженопочившег проте Чедомира биће сахрањено на Новом гробљу у Новом Саду.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, драги наш оче Чедомире!

Протонамесник Александар Игњатов,
настојатељ храма Светих Кирила и Методија у Новом Саду

Print Friendly, PDF & Email