Крсна слава Eпископа шабачког Јеротеја

У велелепном храму Свете Тројице у Шапцу, смештеном у оази зеленила и мира, 24. новембра 2022. године свечано је прослављен празник Светог краља Стефана Дечанског, крсне славе Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим уз саслужење Преосвећене господе епископа мохачког Дамаскина и шабачког Јеротеја. Саслуживало је многобројно монаштво и свештенство из више епархија Српске Православне Цркве уз пратњу византијског хора Свети Јован Дамаскин.

У току свете Литургије, владика Јеротеј је произвео ђакона Немању Ристића у чин протођакона.

Епископ Херувим је честитао крсну славу епископу Јеротеју и пожелео му истрајност на Христовом путу уз снажно заступништво светог Стефана Дечанског.

После освећења славских дарова, владика Јеротеј је заблагодарио Светој Тројици и свом небеском заступнику, светом српском краљу, на примеру нарочитог живљења по Јеванђељу Христовом.

У радосном дану, празничну атмосферу испуњену молитвом и љубављу, у присуству многобројног верног народа, употпунио је и долазак Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и Преосвећене господе епископа бачког Иринеја, браничевског Игњатија и марчанског Саве.

После обиласка светог храма, у црквеној дворани у братској љубави је благословена празнична и свечарска трпеза на радост и укрепљење присутних.

Извор: https://spc.rs

Print Friendly, PDF & Email