У Силбашу одржане свечаности Златоустови дани

У суботу и недељу, 19. и 20. новембра 2022. године, у Светосавском дому у Силбашу одржана су два догађаја у оквиру свечаности Златоустови дани. У суботу је одржано представљање књиге Јаворова споменица аутора Будимира Попадића, објављене у издању Црквене општине у Силбашу, а поред аутора говорио је и рецензент књиге протојереј-ставрофор Радослав Живанов, умировљени парох, и презвитер Слободан Ђурђић, надлежни парох. Представљење књиге увеличао је својим појањем и дечји хор Црквене општине у Силбашу, уз вођство диригента Милане Кнежевић.

Споменица је приказ развоја и очувања хорског појања у силбашком храму од 1908. године до данашњих дана, а хор је у најславније дане имао до сто појаца.

У недељу је историчар Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, одржао предавање на тему „Свети Иринеј Ћирић, епископ бачки, и мученици бачкиˮ.

Овим предавањем завршене су свечаности Златоустови дани, које је организовала Црквена општина у Силбашу поводом предстојеће храмовне славе – празника светог Јована Златоуста.

Print Friendly, PDF & Email