„За добро ближњегˮ- акција Добротворне установе Епархије бачке

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у четвртак, 13. октобра 2022. године, уочи празника Покрова Пресвете Богородице, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковићˮ даривала је пакетиће деци која се лече и опорављају на одељењима за хематологију – онкологију, пулмологију, нефрологију, гастроентерологију и имунологију Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, са молитвеним жељама за њихово оздрављење.

У амфитеатру Клинике за педијатрију Института, пакетиће су примили професор др Слободан Спасојевић, заменик управника Клинике за педијатрију, Андријана Барјактаревић, главна сестра Клинике за педијатрију, и Татјана Манојловић, васпитач Службе за дечју хематоонкологију.

У име Добротворне установе Епархије бачке, дарове љубави и подршке оболелој деци и њиховим родитељима уручили су протојереј Бранислав Мркић, настојатељ капеле Светог апостола Луке при Клиничком центру Војводине, и протонамесник Лазар Мајсторовић, управник Установе, који су захвалили управи Института и свима запосленима за жртвену љубав коју пружају деци на путу њиховог оздрављења.

У име управе Института, професор др Слободан Спасојевић је Добротворној установи уручио захвалницу за гест љубави и пажње према оболелој деци која се лече и бораве на Институту.

Ова акција је део пројекта Добротворне установе Епархије бачке под називом „За добро ближњегˮ, који се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Print Friendly, PDF & Email