Патријарх српски Порфирије разговарао са мађарским премијером Виктором Орбаном

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 16. септембра 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију г. Виктора Орбана, председника Владе Републике Мађарске.

У срдачном и пријатељском разговору патријарх Порфирије је г. Орбану упутио честитке поводом високог државног признања, Ордена Републике Србије на великој огрлици, којим је данас одликован за изузетне заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Србије и Мађарске.

Патријарх Порфирије и г. Орбан су се усагласили да су пријатељски и братски односи два народа, Мађара и Срба, од суштинског значаја за њихов напредак и изграђивање у културном, друштвеном, верском и сваком другом смислу.

Патријарх је изразио дубоку захвалност за све што је држава Мађарска учинила и чини за Епархију будимску и српски народ.

Пријему су присуствовали чланови Светог Архијерејског Синода: Преосвећена господа епископи сремски Василије, бачки Иринеј и зворничко-тузлански Фотије; као и Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

Извор: https://spc.rs

Print Friendly, PDF & Email