Молитвени испраћај генерала Божидара Делића

У уторак, 30. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, служио је, на гробљу „Орловача” у Београду, опело новопрестављеном Божидару Делићу, генералу у пензији. У име Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја опелу је молитвено присуствовао Епископ мохачки г. Дамаскин.

По одслуженом опелу, над одром новопрестављеног Божидара Делића, говоре су одржали бригадни генерал Војске Србије у пензији и некадашњи начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије Стојан Коњиковац и генерал-мајор Војске Србије у пензији и некадашњи командант 423. војне базе и војног аеродрома „Голубовци” др Лука Кастратовић. Потом је протопрезвитер Ђорђе Стојисављевић, капетан Војске Србије, породици и пријатељима почившег генерала Божидара Делића прочитао изразе саучешћа Његовог Преосвештенства Епископа бачког Иринеја, које преносимо у целости.

Уважена породицо Делић,

Са жалошћу смо примили вест о упокојењу генерала Божидара Делића.

Хришћански идеал живота „Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје” (Јов. 15, 13) био је вишедеценијско животно опредељење почившег генерала Делића. Војничко служење са дубоком вером у Бога и љубављу ка свом многострадалном Светосавском роду били су његова покретачка снага да своју војну службу на ватреном бојишту и борбу за част и образ народа у немилосрдној арени геополитичких и међусобних превирања извојује чисто и честито, а тиме и непобедиво.

Молимо се Богу, Сведржитељу и Творцу Који влада живима и мртвима, да верног слугу Свог у насељима праведних настани, у наручју Авраама упокоји и праведнима приброји, а свима вама подари снагу и утеху у болу који осећате.

Са благословом

Епископ бачки Иринеј

Print Friendly, PDF & Email