Празник Преображења Господњег – слава Радио-Тавора у Бачкој Паланци

Празник Преображења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа прослављен је у бачкопаланачким храмовима у петак, 6/19. августа 2022. године, служењем свете Литургије и чином благосиљања плодова винограда.

Празник Преображења је слава Радио-Тавора, који носи име по гори на којој се наш Господ преобразио пред тројицом својих ученика. У храму Покрова Пресвете Богородице светом Литургијом је началствовао протојереј Стевица Илић, главни и одговорни уредник Радио-Тавора, уз саслужење јереја Радована Маљковића. После свете Литургије, извршен је чин благосиљања славских дарова које су принели делатници Радио-Тавора. Благољепију богослужења је својим појањем допринео Црквени хор „Свети Јован Крститељˮ, којим је диригивала професор Снежана Жујић.

Светом Литургијом у Светојовановском храму началствовао је протојереј Предраг Милутин, уз саслужење ђакона Бранка Батала. У продужетку свете Литургије служен је парастос задужбинарима Стевану и Јудити Милановић који су Црквеној општини бачкопаланачкој поклонили зграду садашњег парохијског дома и тридесет јутара земље.

Print Friendly, PDF & Email