Богослужбене особености празника Светих новомученика дабробосанских и милешевских

У оквиру новог издања емисије Радио-Беседе „Богослужбене особености празникâ српских светитељаˮ, говорили смо о светим новомученицима дабробосанским, чији свештени спомен се савршава 5/18. јула, као и о светим новомученицима милешевским, који се молитвено прослављају 28. јуна / 11. јула.

У оквиру наведене емисије предочили смо слушаоцима житија светих свештеномученика који су Христу били верни до смрти, те свима нама остали пример постојане и чврсте вере која је утемељена на христоликој љубави. У мноштву светитељских имена о којима смо у духу њиховог празничног спомена говорили, а који су по узрасту и особеностима живота били различити, просијава једно заједничко дело које их обједињује, а то је усрдно служење Господу и спремност да до последњег издисаја буду сведоци вере у Васкрсење.

У закључку овог празничног издања наше емисије, указали смо да нас пресветли пример светих новомученика дабробосанских и милешевских поучава да нас Господ да страдамо на Његовом путу, идући за Њиме, борећи се за живот вечни и остваривање Његових заповести о љубави, доброти, смирењу, незлобивости, пожртвовању за друге, за браћу своју.

Аутор емисије: катихета Бранислав Илић

Print Friendly, PDF & Email