Смотра хорова у оквиру Световазнесенских дана у Чуругу

У уторак, 31. маја 2022. године, у Световазнесенском храму у Чуругу, вечерње богослужење је служио протојереј Слободан Лазић, парох бечејски, уз саслужење свештеникâ  Епархије бачке. Вечерње је претходило смотри хорова, којом су настављене свечаности у оквиру Световазнесенских дана.  

Смотру хорова под сводовима чурушког храма отворио је хор Светосавског храма из Новог Сада, под диригентском палицом Марије Боројевић. Потом је уследио бриљантан наступ хора „Свети Георгијеˮ из Бечеја, под руководством Сенке Јовановић, а затим је наступио хор „Свети Роман Мелодˮ из Суботице, под уметничком управом Драгане Николић. У својству хора домаћина наступио је хор храма Вазнесења Господњег у Чуругу, под управом Леонтине Јанковић. После обраћања и речи благодарности упућених од стране протојереја Милана Ђурића, настојатеља Световазнесенског храма у Чуругу, свим учесницима и присутном свештенству на љубави коју су недвосмислено и радосно показали према Господу и једни према другима, одјавна тачка припала је хору домаћину у виду тропара празника Вазнесења Господњег.

Овај својеврсни звучни колаж црквено-духовних песама водила је професор историје, госпођица Светлана Киселички. Домаћини су учеснике смотре даривали пригодним даровима, док је за све сабране приређено послужење у просторијама Светосавског дома.

Print Friendly, PDF & Email