Поклоничко путовање верникâ из Чуруга

У организацији Службе за поклоничка путовања Епархије бачке Светињама у походе, у недељу, 15. маја 2022. године, чланови Црквеног хора Вазнесење Господње и верници из Чуруга, предвођени протопрезвитером Миланом Ђурићем, парохом чурушким, поклонили су се светињама Епархије шабачке, манастирима Троноша, Чокешина и Петковица, као и храмовима Светог Архангела Михаила у Тршићу и Сретења Господњег у Сунчаној Реци. Својим умилним појањем лепоту литургијске службе у древној Световаведењској светињи краља Драгутина у манастиру Троноша, увеличао је Црквени хор Вазнесења Господњег из Чуруга, под вођством Леонтине Јанковић. Ходочасници се поклонили светињама и моштима светитеља који се налазе у овим светињама.

У свим манастирима и храмовима верници су дочекани срдачно и са љубављу, поучени су о историјату и особеностима начина живота манастира и свуда угошћени. Верници су такође уживали у живописној природи којом је украшен јадарски крај и лепотама реке Дрине, као и планинама Цер и Гучево који их окружују.

После поклоњења светињама, верници су се вратили својим домовима духовно оснажени и укрепљени, напојивши се тако са извора воде живе, изразивши жељу да у блиској будућности поново походе светиње.

[carousel_slide id=’48338′]
Print Friendly, PDF & Email