Свеноћно бденије и света Литургија у Светосавском храму у Новом Саду

Прослава овогодишњих Светосавских дана у новосадском храму Преноса моштију Светог оца Саве отпочела је, као и претходних година, служењем свеноћног бденија и свете Литургије. 

Наиме, 9. маја текуће године, у ноћи између понедељка и уторка, на дан када наша света Црква празнује спомен спаљивања моштију Светог Саве на Врачару, служено је свеноћно бденије, на којем је началствовао презвитер Владимир Марков, парох каћки, уз саслужење браће свештенослужитеља. Свету Литургију је служио протонамесник Велимир Врућинић, настојатељ храма Светих Кирила и Методија на Телепу у Новом Саду, уз саслужење ђакона Милована Крстића, сабрата новосадског Светониколајевског храма, и свештеног братства Светосавског храма.

За певницом су, под руководством чтеца и појца Филипа Поповића, појали полазници Школе црквеног појања новосадске Црквене општине „Свети Јован Дамаскинˮ, који су прелепим појањем учинили да сабрани верни народ осети пуноту, благољепије и топлину православног богослужења.

Светој Тајни Тела и Крви Христове приступило је мноштво верника. Ова чињеница и слика заједништва сабраног верног народа и свештенства на молитву у дому Божјем највећа је радост свима – и Богу, и Светитељу којега прослављамо, и свештеницима и самом верном народу.

После бденија, у име братства Светосавског храма, браћи свештеницима, појцима и свему сабраном верном народу срдачно је заблагодарио протојереј Бранислав Мркић, настојатељ Светосавског храма.

[carousel_slide id=’47827′]
Print Friendly, PDF & Email