Посета деце са Косова и Метохије Пивницама

У суботу, треће седмице Великог поста, 13/26. марта 2022. године, храм Успења Пресвете Богородице у Пивницама посетила су деца из Зубиног Потока са Косова и Метохије, чланови Културно-уметничког друштва „Мокра Гора“. На позив протонамесника Петра Бикара, пароха пивничког, деца су посетила Светоуспенску цркву. Тим поводом парох пивнички је служио молебан за страдални народ српски на Косову и Метохији те поздравио присутне изражавајући радост због ове посете. Потом је уприличен пригодан рецитал најмлађих парохијана, а затим послужење и дарови за госте.

„Благодарни смо Господу за овај дар, што смо се удостојили у ова тешка времена, да на овај начин посведочимо своју љубав према нашем многострадалном народу на Косову и Метохији, нашем Јерусалиму и Светој Земљи нашојˮ, истакао је протонамесник Петар Бикар.

Чланови Културно-уметничког друштва „Мокра Гора“ из Зубиног Потока су били гости дечјег фестивала у организацији Месне заједнице Пивнице, који је одржан у суботу, 26. марта 2022. године, у дворани биоскопа у Пивницама. Посету деце са Косова и Метохије омогућила је Месна заједница Пивнице на челу са Аном Часар, председницом Савета Месне заједнице.

[carousel_slide id=’44568′]

Print Friendly, PDF & Email