Патријарх Порфирије разговарао са председником Вучићем

 
Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је вечерас са председником Републике Србије г. Александром Вучићем и представио му своју иницијативу о подршци избеглицама из Украјине, као и помоћи коју ће Српска  Православна Црква упутити народу на ратом угроженим подручјима.

Председник Вучић је обавестио Патријарха да ће се држава додатно ангажовати како би избеглице из Украјине добиле благовремену и адекватну помоћ. Патријарх и Председник су разговарали и о ситуацији на Косову и Метохији. Председник је информисао Патријарха о последњим одлукама приштинског руководства, ситуацији у региону, као и о изазовима са којима се Србија суочава у светлу догађања у Украјини.

Патријарх Порфирије је детаљније обавестио председника Вучића о нападима на Српску Православну Цркву и њену имовину на Косову и Метохији и нагласио да је важно очувати заједништво и јединство српског народа. Председник и Патријарх су се сагласили да највећи значај и за Цркву и за државу представља очување мира и стабилности државе Србије и њених грађана, али у истој мери и мира и стабилности целог региона.

Извор: http://www.spc.rs

Print Friendly, PDF & Email