Молитвени испраћај Станимира Панића

У четвртак, 28. јануара / 10. фебруара 2022. године, на дан свештеног спомена преподобних Јефрема и Исака Сирина, у храму Светог пророка Илије у Локу је служена заупокојна Литургија поводом упокојења слуге Божјега Станимира Панића, на којој је началствовао протојереј Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски, уз саслужење свештенства Епархије бачке.

После заупокојне Литургије, опело новопрестављеном Станимиру Панићу служио је протојереј Миладин Бокорац, уз саслужење више свештеника Епархије бачке и Архиепископије београдско-карловачке. По извршеном чину опела, пригодну беседу одржао је прота Миладин, који је истакао јеванђелски живот и служење, као и јововско страдање и подвиг деда Станета, како су га од милоште звали. Такође је истакао и његову ревност ка служењу светој Цркви, којој је неуморно, на разне начине, помагао. Посебан допринос блаженопочившег Станимира био је у томе што је шест деценија вршио дужност председника Црквеноопштинског управног одбора у време када није било лако онима који су само разговарали са свештеником, акамоли онима који су били стално у Цркви. Прота је подсетио и на то да је покојни Станимир помагао сваком свештенику који је службовао у Локу.

По опелу, тело новопрестављеног слуге Божјег Станимира је сахрањено на гробљу у Локу, после помена који је служио презвитер Даниел Кобиљски, парох сивачки, а у присуству најуже породице блаженопочившег Станимира, на челу са његовим сином, протојерејем-ставрофором Радивојем Панићем.

Вечан ти спомен, блаженства достојни, драги наш брате Станимире!

[carousel_slide id=’42893′]

Print Friendly, PDF & Email