Одржана манифестација „Почаст Костић Лази на звезданој стази”

У суботу, 30. октобра 2021. године, у Сомбору је одржан фестивал „Почаст Костић Лази на звезданој стази”.

После свете Литургије у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору, чланови Фондације „Лаза Костић” из Сомбора и других градова, сабрали су се на Великом православном гробљу око надгробног споменика Лази Костићу и Јулијани Паланачки. Помен је служио протонамесник Срђан Нешић, парох сомборски, уз саслужење ђакона Александра Верића.

Фестивал, већ познат по својим јединственим укрштајима, подједнако осветљава генијалног песника, али и беседника брижног за младе.

Почасни гост манифестације и Фондације „Лаза Костићˮ ове године је био прослављени српски песник Матија Бећковић, који је одржао једночасовну беседу посвећену Лази Костићу – српском Шекспиру, под називом: Оружај се! Бори се! Не дај се!

У порти храма Светог великомученика Георгија уприличен је и кратак музичко-сценски програм у којем су учествовала деца из више градова. Поред деце – „Лазиних амбасадораˮ , у програму су учествовали: хор „Мали појци светог Георгијаˮ из Сомбора које води Влада Ђурковић,  црквени хор „Свети цар Константин и царица Јеленаˮ из Сомбора, којим диригује Милан Радишић, као и пијаниста Стефан Ракић из Новог Сада. Организатор манифестације била је професор Марина Радовић.

[carousel_slide id=’37693′]

Print Friendly, PDF & Email