Слава болничке капеле у Клиничком центру Војводине

У недељу, 18/31. октобра 2021. године, на дан када наша света Црква молитвено слави успомену на светог, славног и свехвалног апостола и јеванђелиста Луку, верни народ и здравствени радници, заједно са свештенослужитељима, сабрали су се у параклису при Клиничком центру Војводине у Новом Саду, у празничној радости, ради служења свете Литургије и молитвене прославе светог апостола Луке, заштитника овог малог дома Божјег и свих оних који овде притичу на молитву и имају потребу да буду лечени, као и заштитникa свих оних који их предано и са љубављу лече, чинећи тако велико дело љубави.

Свету Литургију је служио протојереј Бранислав Мркић, настојатељ овог храма, уз саслужење ђакона Бранка Бандобранског, парохијског ђакона при новосадском храму Светих Кирила и Методија. За певницом су појали чланови хора Светосавског храма.

Отац Бранислав је, беседећи после прочитаног јеванђелског одељка, истакао велики значај свете Литургије и наше истинске и непоколебиве вере у Господа Христа, и то поготову у овим временима када се боримо са опаком реалношћу. Нагласио је и улогу светог апостола Луке и његову благословену улогу писца Јеванђеља – те живе Истине, Пута и Живота.

По прочитаној заамвоној молитви, сви окупљени су, уз појање славских химни, тропара и кондака, изишли у двориште капеле, где је извршен чин благосиљања славских дарова − колача и кољива.

На самом крају данашњег сабрања прота Бранислав је срдачно заблагодарио оцу ђакону на његовој братској љубави, госпођи Ружици Леђанац и њеној породици, овогодишњим кумовима храмовне славе, као и окупљеном верном народу, на љубави и помоћи у припремама за прославу овог апостолског празника и уједно славе капеле при Клиничком центру Војводинe.

[carousel_slide id=’37643′]

Print Friendly, PDF & Email