Филм „Божји човекˮ приказан у Новом Саду

У понедељак, 25. октобра 2021. године, у дворани биоскопа Arena Cineplex у Новом Саду, приказан је филм „Божји човекˮ. Приказивању филма су присуствовали Преосвећена господа епископи бачки Иринеј, осечкопољски и барањски Херувим и мохачки Дамаскин, свештенство и монаштво Епархије бачке и многобројни народ.

Филм „Божји човекˮ, редитељке Јелене Поповић, посвећен животу светог Нектарија Егинског, премијерно је приказан 14. октобра 2021. године, у Комбанк дворани у Београду. Премијери су присуствовали  Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, Преосвећена господа епископи ваљевски Исихије и топлички Јеротеј, свештенство, као и многобројни народ.

Поменути филм је посвећен стогодишњици од упокојења светог Нектарија, а у његовој продукцији су учествовали и манастир Ватопед са Свете Горе Атонске, Грчки институт „Светог Максимаˮ, као и Митрополија Месогејe и Лавреотике. У овом уметничком остварењу играју многи међународно признати уметници, попут руског глумца Александра Петрова, грчког Ариса Серваталиса и америчког Мики Рурка.

[carousel_slide id=’37372′]

Print Friendly, PDF & Email