Литургијско сабрање у Светоархангелском манастиру у Ковиљу

Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије – који је на редовном заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, од 24. до 29. маја 2021. године, изабран за Епископа ваљевског – служио је свету архијерејску Литургију у Светоархангелском манастиру у Ковиљу, 24. маја/6. јуна, у Недељу о слепом.  

Беседећи, владика Исихије је казао да шесте недеље од Пасхе прослављамо чудо које је наш Господ и Спаситељ Исус Христос учинио на човеку слепом од рођења – обновио му је вид, и из тог примера видимо, како Епископ истиче, да Бог свакодневно чини разна чудеса и разлива милост Своју по делима руку Својих.

„Нека би Бог дао да и ми, попут овог умудреног дотадашњег слепца, отворимо очи своје и колотечину у којој се налазимо и у којој не можемо добро да опажамо, да сваки дан ту колотечину увиђамо и да излазимо из ње, и да можемо да видимо свога Господа, пре свега, у нашој Цркви и на светој Литургији”, навео је Преосвећени владика Исихије.

У току свете Литургије, владика Исихије је рукоположио вероучитеља Бранка Милосављева у чин ђакона, а вероучитеља Бранка Батала у чин ипођакона.

[carousel_slide id=’30229′]
Print Friendly, PDF & Email