Слава Светоархангелског манастира у Ковиљу

У суботу, 8/21. новембра 2020. године, наша света Црква молитвено је прославила празник Сабора светог архангела Михаила и осталих небеских сила бестелесних. Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије началствoвао је на светој архијерејској Литургији у Светоархангелском манастиру у Ковиљу, поводом празновања славе ове свете обитељи. Епископу је саслуживало братство Светоархангелског манастира.

По прочитаном јеванђелском одељку беседио је владика Исихије, који је нагласио значај ангелâ и архангелâ за наше спасење. Анђели су узор људима, а пали анђели су узор и немилосрдни господари свима онима који и сами отпадају од Бога и који се опредељују за грех и за самољубље, поручио је Епископ мохачки. Владика је подсетио присутне на личност патријарха српског Иринеја, који се упокојио у Господу 20. новембра ове године, у Војној ковид болници „Kарабурма” у Београду. Он се, свим својим срцем, био уподобио вољи Божјој. Он је достојно служио, вршио пастирску службу, предводио нас, мирио нас, поучавао, давао снаге, давао полет, нагласио је владика Исихије.

После заамвоне молитве извршено је освећење славских дарова, колача и кољива, после чега је Епископ мохачки честитао братству манастирску славу, а свима присутнима пожелео је благословен празник.

Владика је служио помен новопредстављеном патријарху српском Иринеју.

[carousel_slide id=’20784′]

Print Friendly, PDF & Email