Упокојио се у Господу митрополит црногорско-приморски Амфилохије

У петак, 30. октобра 2020 године, уочи празника Светог Петра Цетињског, у 8:20 часова, у Клиничко-болничком центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски и Егзарх светога трона пећкога г. Амфилохије.

Према саопштењу Митрополије црногорско-приморске, у Цетињском манастиру ће 31. октобра, на празник Светог Петра Цетињског, у 9 часова, бити служена света Литургија. Истог дана, у 13 часова, биће свечани испраћај земних остатака митрополита Амфилохија из Цетињског манастира за Подгорицу, где ће бити молитвено дочекани у 14 часова, у Саборном храму Христовог Васкрсења. У Храму ће бити све до недеље, 1. новембра, када ће бити служена света Литургија, којом ће началствовати Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј са више архијереја наше и других помесних Цркава. После Литургије ће бити служено опело и обављена сахрана. Блаженопочивши митрополит Амфилохије, по својој сопственој жељи, биће сахрањен у крипти Саборног храма у Подгорици, у гробу који је припремљен за његовог живота.

Извор: https://mitropolija.com

Подгорица на коленима дочекала свог Митрополита

Епископ Јоаникије администратор Митрополије црногорско-приморске

Помен митрополиту Амфилохију у Цетињском манастиру

Митрополија црногорско-приморска: Саопштење за јавност

Владика Јоаникије: Мучеништво, љубав, жртва, доброта и мудрост митрополита Амфилохија ће засијати из божанске перспективе

Животопис Митрополита црногорско-приморског Амфилохија

Последња беседа митрополита Амфилохија 9. 10. 2020.

Print Friendly, PDF & Email