Мирослав Илић: Тамо где је опстала Српска Црква сачуван је и српски народ!

Интензитет медијских напада на Српску Православну Цркву, као стуб националног идентитета и чувара народних вредности, појачан је у последњих неколико месеци, казао је Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за културу Војводине.

Најпре је нападнута Српска Црква у Црној Гори, затим Православни богословски факултет у Београду, света Тајна Причешћа, Спомен-храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, Владичански двор у Новом Саду. Нападнута је неколицина епископа закључно са Митрополитом Амфилохијем, филмом који је требао изазвати контроверзе и нанети штету његовом лику и делу, истакао је Илић.

Сви ови напади, како је казао, се одвијају са врло удобних позиција и увек по истом шаблону: лажна брига за опште добро са циљем компромитовања и срозавања угледа наше свете Цркве.

Сем тога, мета тих напада није само Црква већ и сама држава Србија и њени државни органи. То је дошло до изражаја нарочито по питању атака на резиденцију Епископа бачког. Наиме, на удару су и државне установе културе које се баве заштитом културних добара, попут Покрајинског завода за заштиту споменика културе из Петроварадина.

Сви они који нападају Српску Православну Цркву и Српство, намерно или несвесно, део су антисрпске агенде чији је основни циљ маргинализација Цркве као најјачег фактора окупљања српског народа, нагласио је и поручио:

Тамо где је опстала Српска Црква сачуван је и српски народ!

Извор: https://www.in4s.net

Print Friendly, PDF & Email