Прослављена храмовна слава у Бачу

На дан када наша света Црква молитвено прославља Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова, 26. септембра/9. октобра, житељи Бача свечано су прославили своју храмовну славу.

Молитвено сабраније започело је бденијем којим је началствовао презвитер Перо Анђелић, парох из Куле. На дан празника, свету Литургију служио је протопрезвитер Владислав Пајић, архијерејски намесник оџачки, уз саслужење свештенства из оџачког, врбашког и бечејског намесништва, а у присуству верног народа из општине Бач.

У својој беседи после читања јеванђелског одељка, прота Владислав осврнуо се на значај и улогу апостола Јована Богослова, истакавши велику љубав коју је поседовао, одупирући се свим недаћама и искушењима са вером и надом у Васкрсење и живот вечни.

После заамвоне молитве извршен је трократни опход и помен упокојеним парохијанима, ктиторима, свештенослужитељима и приложницама храма у Бачу, а потом су и благосиљани славски дарови – колач и жито. 

Овогодишња црквена кума, госпођа Милена Бабић-Трајић са породицом, залог кумства за идућу годину предала је госпођи Десанки Лекић.

Настојатељ храма Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова у Бачу, отац Предраг Делић, захвалио је братству Епархије бачке и парохијанима на љубави и труду, пожелевши свима срећан и благословен празник и храмовну славу.

[carousel_slide id=’18680′]

Print Friendly, PDF & Email