КАКО ПРЕЛЕВИЋ ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ?

Дневне новине Danas, у свом броју од уторка, 29. септембра 2020. године, пренеле су изјаву београдског адвоката Боже Прелевића, у којој он наводи да је прочитао саопштење Канцеларије Епископа бачког, погрешно га наводећи као саопштење епископа Иринеја, и да ниједном у емисији Pregled dana на TV Nova S није поменуо име епископа бачког, већ само ,,онај заштитник свог зла у Цркви”, те да не зна како се владика пронашао у тим речима.

У наведеној емисији од 21. септембра 2020. године (видео снимак овде), господин Прелевић је јавно и директно изговорио следеће речи које данас у Danas-у покушава да прикрије:

Постоје и они који се баве политиком, који су заштитници педофилије, заштитници свог зла у Цркви. Имате једног занимљивог бачког, који је апсолутно заштитник свог зла у Цркви.

Из приложеног видео снимка овог дела емисије и наведеног цитата јасно је да се владика Иринеј није препознао у наводима Прелевића, како овај сада кукавички прикрива своје недело, него да је био директно прозван и оклеветан, што је, уосталом и био разлог да се Канцеларија Епископа бачког обрати јавности Саопштењем. Судећи према реакцији Прелевића, наводи у Саопштењу су истинити и одмерени и не остављају му простор нити могућност за одбрану његовог бахатог понашања на телевизији Nova S.

Најбоље би било и за Прелевића — и за целокупно наше друштво и јавни простор — да се остави неистина и ситних подметања и да свога клијента  брани валидним правним средствима и истинитим аргументима и путем закона и надлежних институција земље у којој сви живимо, како би се на крају дошло до истине и правде. Сигурно је да то неће постићи клеветањем угледног архијереја, Његове Светости Патријарха српског и читаве Српске Православне Цркве.

Информативна служба Епархије бачке

Извор: NovaS

Print Friendly, PDF & Email