Нова обмана за Ново доба

Sputnik News od 01.09.2020 под рубриком Наука, доноси текст под насловом: „Ванземаљце смо тражили на погрешним местима: Научници изнели нову теорију“.

У заглављу текста опет, читамо: „Потрага за ванземаљским животом у свемиру обично се фокусира на егзопланете које круже око удаљених сун(а)ца, али нова теорија истраживача из Њујорка сугерише да екстремни облик „ нуклеарног живота“ можда живи унутар звезда“.

За свако детаљније обавештење о овој теорији предлажемо читаоцу да се потруди да га сам стекне, а ми ћемо изнeти свој лични став:

Будући да теорија еволуције није прихваћена од стране целокупног човечанства гледе порекла човека, ми запажамо како му господари науке који одобравају шта ће бити прихваћено у науци као релевантно, а шта неће бити прихваћено, нуде други круг хватања на удицу теме порекла живота; свеједно да ли нижег (човековог) или вишег (ванземаљчевог) претка или примата (овде коацервата и примата), (онде екстремофила и хипотетичких честица, „космичких жица и огрлица“), односно звезданих, нуклеарних еквивалената ДНК и РНК.

И опет гледе ванземаљаца: ту нам се нуди у најави паралелна теорија еволуције и примордијалног статуса; да се истакну космички „сложене“ структуре које би на крају преживљавале довољно дуго у екстремној нуклеарној пећи у срцу звезде, еда би се и рециклирале коришћењем фузијске енергије, теоретски узрокујуће да звезда затамни, и док звезда не потамни. Или још даље од тога: „да би ова самокопирајућа нуклеарна врста могла да развије интелигенцију, која би потенцијално надмашивала нашу“.

Шта нам преостаје на крају било каквог личног огласа? Ништа друго до да се запитамо: Ко то од најсавременијих научника, данас већ „ловаца на ванземаљце“ као наше примате, опет тражи од нас пратилаца науке да поново једемо бунике?!

Извор: https://www.eparhijakrusevacka.com

Print Friendly, PDF & Email