Поводом нове ситуације у Црној Гори

У Црној Гори су се десили несвакидашњи избори. Бирано је са једне стране између оних који непрестано говоре о цивилизованим вредностима, грађанском друштву, људским правима, слободи мисли, говора и деловања, а који се непрестано понашају нецивилизовано, неграђански, против људских права, против слобода, а поврх свега и против светиње на коју су безумно устали, и са друге стране оних чије су вредности, слободе и права систематски брисана, негирана, отимана, одбацивана, рушена и затирана.

Као што се у Светом Писму каже, камен који одбацише зидари постаде глава од угла, тако и сада оно што је понижено и одбачено постаде глава од угла. На томе темељу потребно је изградити друштво које више неће негирати ничије вредности, слободе и права, и које никада више неће устајати, мржњом, неправдом, насиљем и отимачином ни на кога, а посебно не на светиње Христове Српске Православне Цркве, једне и недељиве, а које су као такве вековне светиње и свих нас, Срба и несрба, који смо чеда наше свете Цркве без обзира на то где живимо широм васељене.

Ово је тек почетак. Надам се да ће рушилачка мржња од стране оних који су Црну Гору довели у овај ћорсокак пресахнути, да неће изазивати нереде и да ће они мирно прихватити вољу народа која је више него јасна.

Нека се радује народ Црне Горе и нека чува своје достојанство, част и образ! Нека се краси добротом и племенитошћу, али нека се и чува мудрошћу змије, да га нико не превари у данима који предстоје. Нека увек на првом месту зна за шта се борио и за шта се бори! За правду, истину, слободу и СВЕТИЊЕ!

Радујем се и ја! Живели!

 Чтец Ведран Гагић

Print Friendly, PDF & Email