Виртуелна црквена школа

Православна Црква у Америци је покренула нову виртуелну црквену школу, у циљу духовног укрепљења деце и одраслих у времену када многи нису у могућности да присуствују светим богослужењима. Сви ми тражимо начин на који бисмо помогли својим суседима… Током овог времена наш интернет тим удвостручио је своје напоре да би омогућио занимљив и користан садржај, и како би верном народу олакшали наш заједнички пут према празнику Пасхе, наведено је у саопштењу на званичном сајту Православне Цркве у Америци.

На сајту Православне Цркве у Америци објављена су званична саопштења у вези са пандемијом вируса корона, као и богослужбени и пригодни текстови. Поред саопштења Светог Архијерејског Синода Православне Цркве у Америци и саопштењâ епархијских архијереја, на сајту су доступни и богослужбени текстови – укључујући Молебни канон који бива служен у време погубних епидемија, молитву за заштиту од коронавируса, приручник за учење Осмогласника, као и бесплатни виртуелни излети и многи други материјали.

Виртуелна црквена школа покренута је 25. марта 2020. године, а у њеном раду учествује група наставника широм Православне Цркве у Америци.

Извор: https://orthochristian.com
(Приредио вероучитељ Лазар Кисин)

Print Friendly, PDF & Email